Poniżej oryginalny pomysł mojej mamy na bezglutenowe danie świąteczne:
Składniki:
- papier ryżowy (dostępny w supermarketach i sklepach ze zdrową żywnością),
- farsz (na zdjęciu są pierożki z farszem do uszek wigilijnych, ale zawartość może być dowolna: mięso, kasza, warzywa, itp.),
- miska z zimną wodą do namaczania papieru ryżowego.
Sposób przygotowania:
Cenne wskazówki:
- pierożki z farszem do uszek lub do pierogów może być zamiennikiem glutenowych dań wigilijnych,
- pierożki z farszem mięsnym bądź warzywnym można podawać jako danie obiadowe.
- pierożki z farszem mięsnym bądź warzywnym można podawać jako danie obiadowe.
Danie jest zdrowe, ponieważ:
- nie zawiera glutenu ani jajek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Udało Ci się to przygotować? Podziel się swoimi wrażeniami!