Składniki:
- 5-6 jabłek,
- bakalie (rodzynki, orzechy, siemię lniane, sezam,żurawina, migdały, słonecznik, wiórki kokosowe, itp.),
- miód,
- gorzka czekolada.
- 5-6 jabłek,
- bakalie (rodzynki, orzechy, siemię lniane, sezam,żurawina, migdały, słonecznik, wiórki kokosowe, itp.),
- miód,
- gorzka czekolada.
Wersja uroczysta.
Sposób przygotowania:
Jabłka kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, środek smarujemy miodem i wypełniamy bakaliami. Następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku przez ok. 20-25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu jabłka można polać czekoladą (roztopioną w kąpieli wodnej).
Wersja wycieczkowa.
- nie zawiera tłuszczu,
- jest pożywne,
- nie zawiera glutenu,
- jest dobrym zamiennikiem niezdrowych deserów.
- jest pożywne,
- nie zawiera glutenu,
- jest dobrym zamiennikiem niezdrowych deserów.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Udało Ci się to przygotować? Podziel się swoimi wrażeniami!